Kun tutustut neuleblogehin, alat äkkiä kadehtia kanssaneulojien lankoja. Vaikka omassa lähiympäristössä olisi kuinka suuri ja kattava lankakauppa, huomaat että silti jostain putkahtelee ihmeellisiä ja varsin haluttavia lankoja. Jos ei muuta niin ne on itsevärjättyjä ja saatavilla vain pienen ja rajoitetun ajan..

Näiden houkutusten takana ovat ihanat nettilankakaupat. Niitä on täällä Suomessakin varsin mittava määrä ja niistä saa varsin kattavan kuvan kun katsoo blogimme sivussa olevaa yhteistyökumppanit-linkkiä :) Ulkomaisista totean vaan se, että niitä on ja paljon! Tilaaminen on helppoa mutta vaatii lähes aina luottokortin. Lisäksi postimaksujen kanssa kannattaa olla aika tarkkana.

Itse käytän pääsääntöisesti kotimaisia nettilankakauppoja. Asiointi on (liiankin) helppoa! Sen kun valitset tuotteet, viet ne "kassalle" ja jäät odottamaan laskua sähköpostiisi. Laskun maksettuasi lähtevät langat kohti uutta ja rakastavaa kotia ja pian käpälissäsi on jotain ihanaa :)

Suurin osa omakäyttämistäni firmoista siis lähettää sähköisen laskun. Osalla toimii myös pankkinapit. Uskoisin, että kaikilla voit valita myös postiennakko-vaihtoehdon niin halutessasi.

Nettiostelussa ei juuri ole muuta ihmeellistä kuin se osuuko värit oikeaan. Kaupan kuviin ei kannata ihan täysin luottaa, koska oman koneen säädöt voivat olla vähän "vinksallaan" tai sitten lanka on kuvattu vähän vääristävässä valossa. Jos kyseessä on itsevärjätyt langat, ei vertailukohdetta löydy muualta. Jos taas kyseessä on tehdastekoinen lanka, suosittelen googlettamaan langan ja katsomaan muutaman eri myyjän näyttämät lankakartat. Jossain näitten keskellä on se totuus.. Itse en ole kertaakaan pettynyt tilaamieni lankojen väriin, sen sijaan iloisia yllätyksiä hehkuvammista sävyistä on tullut useasti.

Toimitukset ovat yleensä nopeampia kuin edes odottaisi, ja se on hyvä juttu se, koska yleensä sitä lankaa sitten odottaa ikään kuin ei muuta neulottavaa olisi :)

Eikä sitten muuta kuin tilaamaan...