Netissä järjestetään usein suuren suosion saavuttaneita neulojien yhteistempauksia, joihin kaikki halukkaat voivat osallistua.

Tempauksissa jokainen osallistuja tekee joko täysin samanlaista työtä, esim. Kevätpäiväntasausyllätyshuivi, tai työtä, jota voi hiukan muunnella tekijän oman mieltymyksen mukaan, esim. Sukkasato tai Lapaskuu. Yleensä tempaukset ovat maksuttomia, mutta joskus harvoin neuleohjeen suunnittelija voi ottaa pienen maksun siitä, että lähettää osallistujille ohjeen vihje eli pala kerrallaan.

Useissa tempauksissa on vetäjä, joka ottaa ilmoittautumiset vastaan määrätyssä sähköpostissa ja luovuttaa osallistujalle käyttäjätunnuksen, salasanan sekä oikeuden kirjoittaa ja näyttää kuvia valmistuneista töistä tempausta varten perustetussa yhteisblogissa.

Osa tempauksista suuntautuu täysin hyväntekeväisyyteen. Tällöin yhteisblogia ei yleensä ole, vaan kukin lähettää tekemänsä työn suoraan kyseiseen kohteeseen.

Tempauksiin osallistuvilla on useimmiten oma blogi, mutta myös blogittomat voivat näihin tempauksiin osallistua.

Yhteistempauksilla on yleensä jokin määräaika jona aikana työtä tehdään; Lapaskuu kestää kuukauden, Sukkasadossa tuo aika on 2 kuukautta, kun taas esim. Etiopiaan on nuttuja neulottu jo keväästä 2009 ja tempaus jatkuu edelleen.

Muutamia kuvallisia esimerkkejä yhteistempauksista sekä linkkejä näiden tempausten omille sivuille;

-Etiopian nutut  (neuloa saa myös myssyjä ja sukkia)

 

-Martta-sukat

-Sukkasato

  -Sukkasato-sivun oikeasta reunasta löytyy myös linkkiluettelo useista tämän hetken hyväntekeväisyyskohteista, joka kannattaa katsoa.

-Lapaskuu

 

-Hyvänmielen joulusukka-kampanja (KauhavanKangas-Aitta)

 

-Kevätpäiväntasausyllätyshuivi 

-Spr.n Apupupuja tehtiin 2006-2007

 -Kansainvälistä KIP (Knit in public) -päivää vietetään ympäri maailmaa aina kesäkuun toisena lauantaina.

 Lankahamsterit pyrkivät eroon kertyneistä lankavarastoistaan

Fufoilussa taas tehdään valmiiksi keskeneräisiksi jääneet työt.

(FUFO=Finishing UnFinished Objects)

Olemassa olevia tempauksia löytää eri blogeista, Blogilistalta tai vaikka hakukoneella hakemalla esim sanoilla; neulonta, tempaukset...

Kansainvälisistä neulontatempauksista kiinnostuneet voivat etsiä niitä esim. sanoilla "Knit along" tai KAL.

Yhdessä tekeminen on hauskaa :)

 Kirjoittajat; Heleena, Malli ja Sipi